Årets sommerfest hos Curit løb af stablen lørdag den 1. juni på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus og dagen var som bestilt til udendørs aktivitet, da solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Derfor var det også ekstra oplagt, at de fine derbyhatte var fundet frem af gemmerne til denne anledning.

Dagen startede med en rundvisning af Anne Marie, Væddeløbsbanens erfarne rundviser, der fortalte om væddeløbsbanens historie, om de forskellige løbstyper og selvfølgelig også om, hvordan man spiller på hestene. Det blev også til et besøg i staldene, hvor der blev hilst på hestene, og hvor viden om det udstyr, hesten bruger, blev formidlet.

Efter en spændende og lærerig rundvisning blev det tid til at sætte et par håndører på hestene, der nu skulle på banen og præstere. Denne lørdag var der både Trav (som er løb med kusk i vogn, og hvor hesten skal løbe i trav), Monté (en disciplin, hvor jockeyen sidder på hesten, og hesten skal løbe i trav) og Galop (hvor jockeyen ligeledes sidder på hesten, og hesten skal løbe i galop) på programmet, så der var rig mulighed for at sætte sine penge på de forskellige løbstyper.

Stemningen var i top, og der var gevinster at hente for de fleste, dog uden at nogen gik derfra med den helt store af slagsen. Men det var særdeles spændende at følge, hvem der endte med sejren, både hest og spiller.

Efter nogle fantastiske timer på væddeløbsbanen, gik turen til Aarhus C, hvor der var stillet op til en skøn aften med picnicanretninger fra Martin IB, kolde drinks i glasset og DJ i Havehuset.